Ghid-sfaturi pentru cariera:

Pregatirea pentru interviu:

Informeaza-te in legatura cu jobul si compania respectiva! Cerceteaza industria in care activeaza compania, istoricul acesteia, cultura organizationala, portofoliul de produse, cota de piata, concurenta etc., orice stire legata de compania respectiva. Incearca sa afli cat mai multe detalii despre pozitia pentru care aplici. Cu cat culegi mai multe informatii despre angajator, cu atat iti va fi mai usor in timpul interviului sa-ti demonstrezi interesul fata de acesta. Gandeste-te si la cateva intrebari pe care sa le adresezi si tu la sfarsitul interviului.

Printeaza o copie a CV-ului si a scrisorii de intentie pentru a le avea cu tine la interviu chiar daca nu ti s-a cerut acest lucru. Afla din timp unde este sediul firmei si cum poti ajunge pana acolo.

Cum se redacteaza o scrisoare de intentie:

Scrisoarea de intentie reprezinta un document anexat la CV in care este prezentata dorinta si intentia ocuparii unei pozitii intr-o anumita companie, cat si intentia de stabilire a unui nterviu de angajare in care candidatul poate detalia competentele si punctele sale forte vizate de catre angajator, in vederea maximizarii activitatii firmei.

Scrisoarea de intentie este adresata direct unei persoane din respectiva companie intr-un mod personalizat si se detaliaza cu informatii privind experienta profesionala si aptitudinile

Foarte importanta este evidentierea domeniului profesional sau postului in care v-ati remarcat si ati obtinut cele mai bune rezultate. Nu se vor mentiona informatii despre varsta, religie sau stare civila.